Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

dimarxos levadeoon

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 να εορτάζεται κάθε 3 Δεκέμβρη έχει ως στόχο την ενημέρωση σχετικά με θέματα αναπηρίας, την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων και τη δημιουργία συνθηκών για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.
Η 3η του Δεκέμβρη δεν θα πρέπει να αποτελεί τη μοναδική ημέρα του έτους που η πολιτεία σκύβει πάνω από τα προβλήματα των ΑμεΑ, αλλά να είναι μια συνεχή προσπάθεια όλων μας για να τους προσφέρουμε συνθήκες για ισότιμη συνύπαρξη και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στην εργασία, την μόρφωση, τη μετακίνηση και κάθε μορφής κοινωνικής δραστηριότητας.
Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών και κυρίως για την άρση των προκαταλήψεων και διακρίσεων για το “άλλο” πρόσωπο της κοινωνίας μας.
Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λεβαδέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υπηρεσιών που στοχεύουν στην οικονομική στήριξη των ΑμεΑ, αλλά και στη συμμετοχή τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης. Ειδικότερα, ο Δήμος Λεβαδέων για 4η συνεχόμενη χρονιά έχει προχωρήσει στη μείωση των ανταποδοτικών τελών (ηλεκτροφοτισμού – καθαριότητας) σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, έχει εντάξει τα ΑμεΑ στις κοινωνικές δομές ακραίας φτώχειας του Δήμου, βάσει ειδικών κριτηρίων, παρέχει δωρεάν εισιτήρια για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων και στηρίζει τις δράσεις των φορέων της πόλης μας που ασχολούνται με τα ΑμεΑ. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και τα Οικοτροφεία Αίας, Δίας και Μ.Ο.Λ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρες 11:00 έως 13:00 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Λιβαδειάς θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδήλωση, με τίτλο “Γνωριμία με το Παραολυμπιακό Άθλημα του Γκόλμπολ” με στόχο να διαδοθεί το μήνυμα του σεβασμού στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Επίσης, ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τη Δ/νση Β’θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας πέτυχαν την λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς που λειτουργεί στη Χαιρώνεια δίνοντας λύση στο πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας για τη στήριξη της Β’θμιας εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία.

Σχετικά